Home » , , , , , » doi tineri funcţionari angajaţi la Primăria Corneşti au ajutat o grupare infracţională

doi tineri funcţionari angajaţi la Primăria Corneşti au ajutat o grupare infracţională


Cinci dintre hoţi au fost arestaţi preventiv
În loc să emită acte legale, doi tineri funcţionari angajaţi la Primăria Corneşti au ajutat o grupare infracţională să fure de pe internet bunuri în valoare de peste 100.000 de euro. Membrii grupării sunt suspectaţi că achiziţionau bilete de avion, electronice şi electrocasnice de pe internet, folosind datele de identificare ale unor carduri clonate sau efectuau retrageri de numerar din bancomate din România, Columbia şi Thailanda.

Gruparea, formată din doi tineri, de 25, respectiv de 28 de ani, ambii din municipiul Târgovişte, şi alţi trei, cu vârste cuprinse între 24 şi 26 de ani, din comuna Corneşti, se ocupa cu montarea de dispozitive de tip skimming la ATM-urile situate pe raza municipiului Târgovişte, pentru obţinerea de date bancare în mod fraudulos.
„Cei doi funcţionari sunt angajaţi pentru a emite cărţi de identitate, la Serviciul SEIP. De unde să ştiu că se ocupau şi cu altceva. Ei în timpul programului îşi vedeau de treabă şi nu au creat niciodată probleme. Astăzi am aflat şi eu despre chestia asta“, a declarat Vasile Şerban, primarul comunei Corneşti.

Percheziţii la locuinţele suspecţilor

Pentru a-i prinde, poliţiştii au efectuat 9 percheziţii în această dimineaţă, în Dâmboviţa şi Galaţi, fiind conduşi la sediul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Dâmboviţa, opt suspecţi. Din aceştia, cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar astăzi au primit mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ceilalţi trei sunt cercetaţi în stare de libertate.

În urma percheziţiilor la domiciliile acestora, poliţiştii au descoperit aparatură de skimming şi de inscripţionare a cardurilor, carduri blanc sau emise pe numele altor persoane, laptop-uri şi medii de stocare a datelor. De asemenea, au fost găsite  electronice şi electrocasnice susceptibile a fi achiziţionate prin folosirea în mod fraudulos a cardurilor clonate, diferite sume de bani, documente şi 40 de grame de canabis.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Trending Template